Column – Het gaat om het spel…

‘Onze groepsruimte oogt wat kaal. Het wordt tijd voor nieuwe knutsels aan de muren. Zo maken we het een ruimte van ons allemaal. Als we nu eens starten met allemaal een mooie kleurige vlinder te maken die we als een soort van zwerm over de muur verspreiden?’ Zo mijmer ik wat voor me uit. Tot zover mijn goede bedoelingen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Bert Jansen

De kinderen starten gezellig met hun kunstwerkje, maar al gauw bekijkt nummer één de materialen en zegt: ‘Mag het ook een vogel zijn? Dat vind ik veel mooier!’ En ze heeft het plan al helemaal in haar hoofd. Ik probeer nog: ‘Nou, ik wilde graag een zwerm, omdat we dan een leuke groep zijn op de muur’. Maar ze wuift het weg met de opmerking: ‘Maar vogels vliegen toch ook?’ Ze merkt mijn twijfel: eigen ideeën en creativiteit vind ik óók erg belangrijk. ‘Oké, maak jij dan maar een vogel.’ Zoals te verwachten volgen er meteen meer vogels. ‘Zullen we

0
25

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.