Column – Fake news alert!

Wanneer er al te jubelende verhalen verschijnen is het altijd goed om even nuchter naar de achterliggende cijfers te kijken. Op 27 maart verscheen een artikel in het AD naar aanleiding van het onderzoek 'Samenwerking in beeld 2019' (Oberon) in opdracht van Het Kinderopvangfonds. In de aanhef stond dat een kwart van de basisscholen is samengesmolten met een kinderdagverblijf.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dat percentage verbaasde ons als BOinK zeer. Ook werd gesteld dat het door de samenwerking lukt om meer uit kinderen te halen. Wij zijn heel erg benieuwd op welk Nederlands wetenschappelijk onderzoek die uitspraak is gebaseerd. Of is hier sprake van het ‘minister Slob’-effect dat, wanneer er getwijfeld wordt aan de opbrengst van VVE-programma’s, verwijst naar het buitenland. Waarbij de minister dan altijd vergeet te melden dat het voorschoolse aanbod daar toch echt heel anders is dan in Nederland. De grijsgedraaide grammofoonplaat met het bekende riedeltje dat in de klas 1 leerkracht 30 kinderen mag lesgeven terwijl in de bso

0
21

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.