Column- Dat is toch geen mannenwerk?

Mannenwerk. Wat is eigenlijk mannenwerk? Wanneer wij als vrouw zeggen dat je partner de vuilcontainer aan de weg zet, dan ben je gelijk ongeëmancipeerd. Maar als een man in de kinderopvang werkt, roepen wij zonder enige schaamte dat het geen mannenwerk is.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Corine Zijerveld

We hebben allemaal ons mond vol van emancipatie en het opvoeden van kinderen. Vaders moeten meer betrokken worden bij de opvoeding van kinderen en meer ouderschapsverlof krijgen. Er zouden meer mannen in het onderwijs moeten werken en in de zorg. Mannen in de bso zijn nog acceptabel, maar mannen die willen werken met kinderen van 0-4 jaar worden toch snel aangemerkt als ‘heel bijzonder’. Sterker nog, zonder dat iemand dat durft uit te spreken of te bevestigen: er zijn zelfs organisaties die mannen weren in de kinderopvang. Hun argument: de ouders stellen daar vragen over en willen het niet. Ja,

0
38

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.