Als ouders zich ongewenst gedragen

Ouders laten hun belangrijkste ‘beziť bij jou als pm’er of gastouder achter. Dat daarbij af en toe wat emoties komen kijken, is heel logisch. Maar soms lopen die emoties te hoog op of worden ouders boos. Hoe voorkom je dat zo’n gesprek uit de hand loopt? Het FCB deelt tips.

Wat is ongewenst gedrag?

Lomp en onvriendelijk

De ouders van Seth komen altijd te laat. Als het de zoveelste keer is, besluit je de moeder van Seth tijdens het ophalen van haar zoontje hierop aan te spreken. Je zegt: ‘Ik wil met u praten over waarom u uw zoontje steeds te laat komt ophalen. Dit is voor ons niet werkbaar. Kunnen we hierover binnenkort met elkaar in gesprek om te zoeken naar oplossingen?’ De moeder van Seth reageert zeer geïrriteerd en zegt in het openbaar: ‘Wat denk je wel niet? Ik betaal jullie flink voor de kinderopvang en dan kun

0
167

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in