10 Vragen over de directe financiering

De kinderopvangbranche staat met de harmonisatie en kwaliteitswijzigingen voor grote veranderingen. Maar ook voor ouders breken er nieuwe tijden aan. Vanaf 2020 krijgen zij te maken met een nieuw systeem voor kinderopvangtoeslag: de directe financiering. Wat gaat er veranderen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

1 Wat is er zo direct aan de nieuwe financiering?

Het woord direct betekent dat de kinderopvangtoeslag waar ouders recht op hebben, straks direct op de rekening van de kinderopvangorganisatie wordt gestort. DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) regelt dit. Ouders hoeven dan alleen nog de eigen bijdrage voor kinderopvang te betalen.

2 Wat is de rol van DUO in dit proces?

DUO beheert van alle ouders een digitale portemonnee. Zij neemt eigenlijk de rol van de Belastingdienst over. Kinderopvangorganisaties krijgen zo geen inzicht in privacygevoelige informatie over bijvoorbeeld het inkomen van ouders. Ouders kunnen hun eigen bijdrage overmaken aan DUO en

0
27

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.