Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Logo moet mishandeling bespreekbaar maken

Redactie Kinderopvang
Praat erover met de juf of met de moeder van je vriendinnetje. Dat is de boodschap die educatief kinderprogramma Het Klokhuis uitdraagt met de lancering van een speciaal logo tegen kindermishandeling. Het logo moet door een postercampagne op scholen en een landelijke radio- en televisiecampagne net zo bekend worden als het lieveheersbeestje (tegen zinloos geweld).
Logo moet mishandeling bespreekbaar maken
Foto: NTR Het Klokhuis

Het Klokhuis maakte eerder dit jaar een serie uitzendingen over kindermishandeling en verspreidde een speciaal lespakket op basisscholen. ‘Daarmee laten we kinderen nadenken over wat hun ideale thuis zou zijn. Het programma gaat over geweld en verwaarlozing, maar ook over wat je voor een ander kunt doen en wat er gebeurt als je hulp krijgt’, zegt Leontien Peeters van de Bernhard van Leer Foundation, die de campagne en lessen ontwikkelde.

Ontwerpers

Twee groep 7-leerlingen van basisschool De Wierde uit Almelo, Lisanne van Es en Tugçe Kamali, ontwierpen het logo voor de campagne, dat vrijdag bekend is gemaakt. De afbeelding van een geopend slot verbeeldt volgens de organisatie precies de bedoeling van de campagne.

Lespakket

Het lespakket blijft nog 3 jaar gratis beschikbaar voor alle basisscholen. ‘We horen uit de eerste reacties al dat het werkt, dat kinderen inderdaad gaan praten met iemand die ze vertrouwen. En daar gaat het om: dat ze zich bewust worden van grote en kleine vormen van mishandeling en dat het bespreekbaar wordt’, weet Peeters.

Bkijk hier de website van Het Klokhuis over kindermishandeling.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.