Lijst met goedgekeurde babyscholing uitgebreid

De lijst met goedgekeurde babyscholing is uitgebreid met zes opleidingen. Dit meldt het FCB. De totale lijst van gekwalificeerde baby-trainingen bestaat nu uit dertien opleidingen.
Bron: Fotolia

Sinds dit jaar zijn kinderopvangorganisaties waar baby’s worden opgevangen verplicht om pedagogisch medewerkers die met baby’s werken bij te scholen. Dit is één van de IKK-eisen. Er geldt een ingroeiperiode van vijf jaar. Cao-partijen gaan met elkaar in gesprek over scholingseisen voor pedagogisch medewerkers die werken met baby’s. Dit wordt in een nieuwe cao verder uitgewerkt.

Nieuwe opleidingen

Begin oktober van het vorige jaar werd een eerste lijst van zeven baby-opleidingen gepresenteerd. Daar zijn nu zes opleidingen aan toegevoegd. Dit zijn:

Bestaande opleidingen

De volgende opleidingen waren al goedgekeurd:


Kinderopvangcentra hoeven pas per 1 januari 2019 te voldoen aan de nieuwe bkr-eisen voor de babygroepen. Ook komt er in 2018 een onderzoek naar de effecten van de nieuwe bkr. Dat heeft desmissionair minister Asscher besloten. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.