Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vervolg praktijkonderzoek naar effect bkr

De convenantpartijen in de kinderopvang zijn inmiddels gestart met het praktijkonderzoek naar de kosteneffecten van de nieuwe beroepskracht-kindratio (bkr) in de kinderopvang. In dit onderzoek worden de uitkomsten van het SEO onderzoek naar de praktijk vertaald.
iStock

Het ministerie deed zelf ook al onderzoek naar het effect van de invoering van een nieuwe bkr in de kinderopvang. Daaruit bleek dat er een gemiddelde kostenstijging van 4,6 procent verwacht wordt voor de dagopvang. Maar zoom je verder in op de grootte van de organisatie, dan valt op dat dit percentage voor kleine organisaties hoger ligt: gemiddeld 5,1 procent waarbij de onderlinge verschillen behoorlijk groot zijn.

Bureau Buitenhek

Hoe zit dat als er, behalve naar de theorie, ook wordt gekeken naar de praktijk? De opdracht voor het vervolg van de praktijktoets is verstrekt aan Bureau Buitenhek. SEO zal binnenkort de deelnemers aan het onderzoek toestemming vragen voor het beschikbaar stellen van de contact- en onderzoeksgegevens.

Doe mee

De brancheorganisaties en Kinderopvangtotaal roepen alle deelnemers aan het SEO-onderzoek op – ook niet-leden – om zich aan te melden voor de praktijktoets. Dat kan per mail via enquete_kinderopvang@seo.nl met een cc aan info@buitenhek.nl. Bureau Buitenhek zal dan de door SEO berekende kosteneffecten per locatie aan de betrokken aanbieders terugkoppelen inclusief de aanpak voor de praktijktoets.

Waarom organiseren de convenantpartijen een vervolgonderzoek? Lees meer in dit artikel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.