Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Let op: linkjes naar LRK-portaal gewijzigd, oude linkjes vervallen

Er is sinds begin 2022 een nieuwe versie van het Landelijke Register Kinderopvang (LRK). Vanwege veiligheidsredenen, zijn de linkjes (URL’s) naar kinderopvangvoorzieningen en de inspectierapporten op het LRK-Publieksportaal aangepast. Wat houdt dit in voor u als houder?
let-op-linkjes-naar-lrk-portaal-gewijzigd-oude-linkjes-vervallen
netrun78 / stock.adobe.com

Op 3 januari 2022 is een nieuwe versie van het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) ingevoerd. De URL’s naar de kinderopvangvoorzieningen en de inspectierapporten op het LRK-Publieksportaal moeten worden aangepast, als gevolg van strengere regels op het gebied van beveiliging en het voorkomen van kwetsbaarheden.

Wat betekent dit voor u?

Voor houders/ondernemers in de kinderopvang betekent dit dat de links naar het LRK-Publieksportaal op de website van de eigen kinderopvangorganisatie vanaf juli 2022 niet meer werken. Klikt een bezoeker op deze link, dan worden zij in februari 2022 nog automatisch doorverwezen naar de nieuwe link.

Vanaf juli 2022 foutmelding

Vanaf 1 maart 2022 wordt een waarschuwingsscherm getoond, wanneer de oude link wordt gebruikt. In dit waarschuwingsscherm staat dan ook de nieuwe link vermeld. Worden de oude links niet aangepast, dan volgt vanaf begin juli 2022 een foutmelding wanneer de oude link wordt gebruikt.

Nieuwe links

Waar vindt u de nieuwe links? In Open data heeft DUO de nieuwe links van de voorzieningen nu al beschikbaar gesteld. De Rijksoverheid adviseert om de links zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór juli 2022 aan te passen en daarna te controleren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.