Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ van start

Susan Schaeffer
Op 5 april gaat de landelijke leesbevorderingscampagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau weer van start. Het prentenboek van 2019 is Kikker is Kikker van Max Velthuijs.

De opening van de campagne wordt feestelijk gevierd in het Kinderboekenmuseum. Vanaf 10.30 uur zijn daar allerlei leuke Kikker-activiteiten te doen voor kinderen.

Voor de oudere kinderen is het boek Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckmann gekozen. De boeken zijn vanaf 5 april voor maar €2,- verkrijgbaar in de boekhandels, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Niet alleen ouders en verzorgers kunnen meedoen aan de actie, maar ook gemeenten, scholen en kinderdagverblijven. De stichting achter de campagne hoopt zo alle kinderen te bereiken, ook de kinderen die thuis geen boeken hebben.

Geef een boek

Door een boek te geven kan leesplezier en leesbevordering worden gestimuleerd. Een greep uit de Geef-initiatieven van 2019:
* In Amersfoort krijgen alle kinderen in de kleuterklas en alle kinderen tussen 2 en 4 jaar in de kinderopvang het prachtige prentenboek Kikker is Kikker cadeau.
* Een anonieme schenker doneert aan alle zieke kinderen een exemplaar van Kruistocht in spijkerbroek of Kikker is Kikker, op de kinderafdelingen van de ziekenhuizen in Nederland;
* Diverse boekhandels door het land bieden de mogelijkheid om de titels te doneren aan een goed doel. Bij Boekhandel Donner bijvoorbeeld kunnen klanten boeken doneren aan Stichting Jarige Job.

Lessuggesties

Bij Kikker is Kikker zijn lessuggesties gemaakt rond het thema ‘Kikker viert feest’. Te vinden op www.geefeenprentenboekcadeau.nl onder het kopje ‘onderwijs’.


De leesbevorderingscampagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.


Lees ook: Steeds meer kinderopvanglocaties beschikken over opgeleide voorleescoördinatoren, zo blijkt uit de Monitor Boekstart in de kinderopvang 2018. Daarvan heeft ongeveer tweederde een voorleesplan. Maak hier een speerpunt van, ook als een voorleescoördinator ontbreekt, luidt één van de aanbevelingen van het BoekStartkernteam dat de Monitor analyseerde. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.