Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Late brief verontrust ouders

Late brief verontrust ouders

Een dezer dagen ontvangen de 450.000 ouders die gebruik maken van kinderopvang een brief vanuit de Belastingdienst waarin ze geïnformeerd worden over de nieuwe regels. BOinK, belangenvereniging van ouders in de kinderopvang, vindt dat deze brief veel te laat komt. De regels gelden al sinds 1 januari 2012. BOinK verwacht dat de brief voor een schokeffect zal zorgen.

Ouders reageren
Een belangrijke wijziging die dit jaar is ingegaan, is dat ouders alleen nog kinderopvangtoeslag krijgen voor de gewerkte uren. Voor de dagopvang geldt een toeslag van maximaal 140 procent van de gewerkte uren en voor de bso geldt een toeslag van maximaal 70 % van de gewerkte uren. Bovendien wordt de toeslag gebaseerd op het aantal uren van de ouder die het minste werkt. Voor veel ouders betekent dit dat zij minder kinderopvangtoeslag zullen ontvangen dan in 2011. BOinK verwacht dat ouders daarom juist nu hun kind van de opvang halen.

Kamervragen
Ook Groen Links vindt dat de brief veel te laat wordt verstuurd. De partij vraagt dinsdag opheldering van minister Henk Kamp van Sociale Zaken waarom de brief ruim een maand na de ingangsdatum van de nieuwe regels is verstuurd.

Bekijk hier de brief >>

Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.