Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Landelijke dag tegen pesten

pesten

Het is vandaag de Landelijke dag tegen pesten. Meer dan één op de tien kinderen in het basisonderwijs (400.000 kinderen) en 250.000 volwassenen hebben dagelijks te maken met ernstige pesterijen, bijvoorbeeld op school, via social media en telefoons maar ook in de kinderopvang.

Pestprotocol
Op meerdere plekken in het land vragen kinderen aandacht voor pesten. Kinderen in Bunschoten en Eemdijk bijvoorbeeld gaan massaal de straat op om een protestmars tegen pesten te lopen. Kinderopvangorganisaties en basisscholen werken vaak met pestprotocollen. Bij Stichting Kinderopvang Enschede zijn tien gouden regels geformuleerd die het pestprotocol vormen.

‘Stay Cool’
Speciaal voor de Nationale dag tegen pesten is een videoclip gepresenteerd van zangeres Elles Springs en Hip Hop-arties MC Master Surreal. De tekst van het nummer ‘Stay Cool’ gaat over pesten op school en is te downloaden op Itunes.

Bezoek ook de website van de stichting Aandacht voor Pesten >>

Foto: ANP

1 REACTIE

  1. Het is zooo heel erg om te worden gepest,ook ik als roodharige,hoorde er Niet bij!stond aan de zijlijn!Ik hoop dat de pesters,wakker geschud worden,ben blij met deze aktie,s,maar er zal meer nodig zijn,veel meer!Maar voor hen die nu gepest worden,doe er iets tegen,praat met iemand erover,word het teveel?bel dan de kindertelefoon,of praat met ouders,broers,zus,of gewoon een luisterend oor!ik ben ernstig verslaafd geweest,dat was mijn vlucht,nu op 59jarige leeftijd,achtervolgt me dat nog altijd.Maar lieve kinderen,de vlucht is GEEN oplossing,niet door drugs of door de dood! ik huil voor hen die zover gegaan zijn,ik ben moeder,VECHT KINDERTJES TEGEN DE PESTKOPPEN! PESTKOPPEN STOP ERMEE ! WORD WAKKER,DENK AAN WAT JIJ EEN ANDER MENS,KIND AANDOET! IS HET NOOIT GENOEG??? NOG ZOVEEL MEER SLACHTOFFERS?DAT MAG NIET MEER GEBEUREN! SCHOLEN LET OP?! ZIJ DIE ALS OPLOSSING DE DOOD VONDEN ALS ENIGE UITVLUCHT,GOD DAT DOET MIJ ZO,N PIJN! VOOR HET KIND EN DE FAMILIE.STERKTE LIEVERDS,IK HOOP DAT WE MET ELKANDER IETS KUNNEN BETEKENEN,IK WEET ECHT WAAR IK HET OVER HEB! IK BEN EEN VRIENDIN VAN DE GEPESTEN!BE STRONG!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.