Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laatste kans op SLIM-subsidie in 2020

Wil je dit jaar nog profiteren van de nieuwe SLIM-subsidie voor mkb’ers? Dan heb je nog tot 30 september om je aanvraag in te dienen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid introduceerde deze subsidie in maart 2020. Met 48 miljoen stimuleert de minister een leven lang leren en ontwikkelen.
AdobeStock

WerkendLeren is een van de organisaties die de aanvraag voor deze subsidie kan regelen. Waarom is deze subsidie interessant voor de kinderopvang? Inge Booijink van WerkendLeren: ‘Stel jezelf de vraag: welke kennis en vaardigheden zijn nodig voor continuïteit en groei van mijn organisatie? Door te werken aan een lerende organisatie blijf je aantrekkelijk voor pedagogisch medewerkers. En je zorgt dat medewerkers inzetbaar en productief blijven. Het vergroot je kwaliteit en dat merken ouders en de kinderen op de groep. Deze subsidie maakt het mogelijk een lerende organisatie te worden.’

Mogelijkheden voor kinderopvang

‘Mooi aan deze subsidie is dat je nog geen kant-en-klaar plan hoeft te hebben’, legt Michiel Mollink van WerkendLeren uit. ‘Je kan het juist gebruiken om de behoeften van je organisatie en medewerkers in kaart te brengen. Zet het bijvoorbeeld in om de opleidingsplannen toekomstgericht te maken. Of om medewerkers een persoonlijk ontwikkeladvies te geven.’ Het is een kans om externe deskundigheid in te vliegen. En om je organisatie door te lichten en inzicht te krijgen in de scholingsbehoefte.

Waarvoor gebruiken?

Je kunt de SLIM-subsidie op verschillende manieren inzetten. Voor het doorlichten van je organisatie, voor loopbaan- en ontwikkeladviezen, het ondersteunen en begeleiden bij het invoeren van een methode die medewerkers stimuleert kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen en het opleiden binnen de 3e leerweg.

Veel belangstelling

Michiel en Inge merken dat er volop belangstelling is bij kinderopvangorganisaties voor de SLIM-subsidie. ‘In deze laatste weken dienden we veel aanvragen voor ondernemers in’, vertelt Michiel.

Hij benadrukt dat de subsidie niet leidend moet zijn. ‘Je moet zelf de voorinvestering doen en voor het invullen van de aanvraag moet je even de tijd nemen. Uiteraard helpen wij onze klanten daarbij. Wil je je organisatie professionaliseren en ben je bereid zelf minstens twintig procent te investeren, dan past deze subsidie bij jouw organisatie.’

Deze maand nog aanvragen?

Lukt het nog om voor 30 september de subsidie aan te vragen? ‘Het is best krap, maar in een gesprek van een uur kunnen wij goed de opleidingswensen vertalen naar de mogelijkheden van de subsidie’, stelt Inge Booijink. Mocht dit voor nu te snel zijn, ook volgend jaar is de SLIM-subsidie weer beschikbaar.

Hier kun je meer lezen over de SLIM-subsidie.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.