Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laatste Citotoets levert gemiddeld havo-advies op

Citotoets

De laatste Citotoets in de huidige vorm leverde een gemiddelde score van 536 punten op, dit staat gelijk aan een gemiddeld havo-advies. Vanaf volgens jaar wordt de centrale eindtoets niet langer in februari maar in april afgenomen. Ook gaat het oordeel van de leerkracht zwaarder meewegen. Deze werkwijze wordt verplicht voor alle scholen. Dit jaar deed 85 procent van de scholen mee aan de Citotoets.

Jongens iets beter dan meisjes
In totaal maakten 144.708 leerlingen de toets. 4349 van hen behaalden de maximale score van 550 punten, maar er was dit jaar geen enkel kind die de Citotoets helemaal foutloos maakte. Drie kinderen hadden slechts één fout. Zoals ieder jaar waren de jongens beter in rekenopgaven en meisjes in taal. Op het gbied studievaardigheden scoorden jongens en meisjes nagenoeg gelijk. Over de hele linie scoren jongens net iets beter dan meisjes.

Schooladvies
Van alle leerlingen kreeg 47,5 procent het advies om naar het vmbo te gaan, 34,5 procent kreeg een havo-advies en 18 procent kan het beste naar het vwo gaan. Hiermee is de uitslag vergelijkbaar met die van vorig jaar.

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.