Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kwart dagopvangtarieven boven maximum uurprijs overheid

Een kwart van de gemiddelde uurtarieven voor dagopvang ligt hoger dan het maximale uurtarief dat de overheid teruggeeft via de kinderopvangtoeslag. Voor buitenschoolse opvang is dat aantal nog meer: 54 procent van de uurtarieven is hoger dan de maximale vergoeding.
Beeld: iStock

Uurtarieven

Registreren

2 REACTIES

  1. Is de kop samen met de eerste alinea niet compleet misleidend? Die luiden: Kwart dagopvangtarieven boven maximum uurprijs overheid. Een kwart van de gemiddelde uurtarieven voor dagopvang ligt 25 procent hoger dan het maximale uurtarief dat de overheid teruggeeft via de kinderopvangtoeslag.

    25% hoger dan het maximale uurtarief (= € 7,45) is 1,25 x € 7,45 = € 9,31. En een kwart (= 25%) van de gemiddelde uurtarieven voldoet daaraan. Dan is 75% lager dan € 9,31, maar vaak toch hoger dan de € 7,45 (de maximum uurprijs waarmee de overheid rekent). Kortom: rekenkundig is een en ander niet juist. Goh, en dat voor een vakblad voor de kinderopvang in samenwerking met Boink en het Waarborgfonds. Waarom twijfel ik ook al weer aan ELKE berekening (BKR baby’s van 4 op 1 naar 3 op 1, max 2 gezichten bij baby’s, kosten opleidingen, CAO invloed op loonkosten, totale IKK invloed op prijzen, etc.) van anderen? Vakblad, Boink, Waarborgfonds: neem eens contact op met ondernemers in de Kinderopvang!

    • Dag Kinderopvang de Vlindertuin,

      Bedankt voor deze reactie, want in de intro stond inderdaad een fout, die ik zojuist heb hersteld. Het gaat inderdaad niet om het uurtarief dat 25 procent hoger ligt. Voor zover wij weten betaalt niemand € 9,31 per uur voor kinderopvang. In Amsterdam werd een gemiddelde prijs van € 7,93 berekenend, wat vrij hoog is. Het gaat dus inderdaad, zoals de kop meldt, om 25 procent van dagopvanglocaties die een hogere uurprijs hanteren dan de maximale vergoeding van de overheid (€ 7,45).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.