Kosten kinderopvang zijn voor veel ouders een belemmering

Veel ouders vinden de kinderopvang duur en voor veel ouders is dat zelfs een doorslaggevende reden om helemaal geen kinderopvang te gebruiken. Maar welke ouders vinden de kinderopvang duur? En kan de sector dit veranderen of zijn er andere (overheids)maatregelen nodig? Kinderopvangtotaal dook nog wat dieper het rapport ‘Kijk op Kinderopvang’ in.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Het imago dat kinderopvang duur is, is lastig te veranderen. Dat blijkt uit het onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau waar 1800 ouders hun mening gaven over de kinderopvang. De kosten van kinderopvang zijn voor een derde van de ouders een reden om er helemaal niet aan te beginnen. En als de opvang minder zou kosten, zou de helft van de ouders formele opvang overwegen.

Ouders die geen klant zijn

De perceptie dat kinderopvang duur is, lijkt vooral te spelen bij ouders die nog geen klant van kinderopvang zijn. De onderzoekers van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) keken naar wie

0
924

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.