Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Korting op kinderopvang en kraamzorg

Ouders die een kind verwachten kunnen bij ZoWieZo Kinderopvang met korting kraamzorg en kinderopvang in één regelen. De Noordhollandse organisatie biedt beide diensten aan ouders aan. Ouders mogen kiezen tussen opvang in een kindercentrum of bij een gastouder.
<p>ZoWieZo is
ZoWieZo is

Met de actie hoopt de organisatie klanten voor de langere termijn aan zich te binden: vanaf de geboorte totdat een ouder de kinderopvang stopt. De combinatiekorting kan oplopen tot 12 procent per uur. Bij opvang in één van de kinderdagverblijven is het uurtarief in dat geval niet 6,84 euro per uur maar 6,20 euro per uur. Voor gastouderopvang zijn ouders, als ze het combinatiepakket afsluiten, 5,20 euro kwijt per uur in plaats van 5,88 euro (bij het duurdere Zorgeloos-pakket).

Locaties en gastouders

ZoWieZo is, voor zover bekend, de enige kinderopvangorganisatie die naast kinderopvang ook kraamzorg biedt. De organisatie bestaat uit drie kinderdagverblijven, in Heerhugowaard, Hoorn en Scharwoude, en er zijn vier bso’s, in alle eerdergenoemde plaatsen en in Wognum. Daarnaast is er een landelijk dekkend netwerk aan gastouders.

Gastouderopvang

Gastouderopvang is verkrijgbaar in twee pakketten. Het ZoWieZo Zelf Doen-pakket is goedkoper, maar regelt minder voor de ouder. Zo moet een ouder in dit pakket zelf op zoek naar een beschikbare gastouder, zelf kinderopvangtoeslag regelen en zelf opvang regelen als de vaste gastouder ziek is. Bij een ZoWieZo Zorgeloos-pakket wordt dit allemaal voor ouders geregeld.

Kinderopvangorganisaties zijn steeds vaker van meerdere markten thuis. Zo introduceerde Stichting Kinderopvang Amersfoort (SKA) onlangs een uitbreiding van haar gemaksdiensten voor ouders, waaronder coffee to go en een strijkservice. Lees meer >>

Meer weten over de combinatiekorting kraamzorg en kinderopvang? Ga naar zowiezo.nu >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.