Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Korrelatie helpt kinderen van gescheiden ouders

Korrelatie helpt kinderen van gescheiden ouders

Kinderen en jongeren die belast zijn met de scheiding van hun ouders kunnen voortaan terecht bij de website QUESTION-ZONE.nl. Deze website is gemaakt door Stichting Korrelatie. Kinderen blijken veel zorgen te hebben na een scheiding, je kunt hen voortaan onder andere verwijzen naar deze site.

Ouder-en partnerrol
Ten eerste maken kinderen en jongeren zich zorgen om hun vader en/of moeder, en daarnaast willen ze hen niet ook nog eens belasten met hun eigen zorgen. Dat terwijl het leven van een kind in deze fase ook op z’n kop staat. In de gesprekken die Korrelatie heeft, merken ze dat jongeren soms zelfs tijdelijk de ouder of partnerrol op zich moeten nemen. Ze gaan dan bijvoorbeeld ‘moederen’ over jongere broers en zussen, nemen huishoudelijke taken over of worden het luisterend oor van vader of moeder. Daarnaast voelen jongeren zich vaak erg eenzaam.

Veel bezoekers
Een dag na de lancering kan de website nu al als een groot succes worden beschouwd. Er is al veel van de site gebruik gemaakt wat nog maar eens benadrukt hoezeer het thema leeft. Jongeren kunnen er terecht voor hulp- of adviesvragen en er zijn digiflyers beschikbaar met tips voor tijdens en na een echtscheiding.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.