Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Korein: minder vraaguitval dan verwacht

Korein Kinderplein, de grootste kinderopvangorganisatie van Eindhoven, voelt een kleine opleving van de vraag naar vooral buitenschoolse opvang. De organisatie had op een forse daling gerekend en spreekt op Omroep Brabant van een kleine meevaller.
Korein: minder vraaguitval dan verwacht
Foto: ANP Photo

‘Het is te vroeg om te stellen dat er sprake is van een herstel van de markt, maar we zien voor nu wel dat de daling van het aantal kinderen in de opvangminder groot is dan verwacht’ zegt bestuursvoorzitter Peter Notten. Hij durft niet te zeggen dat dit blijvend is.

Vacatures

Vooral de buitenschoolse opvang lijkt wat aan te trekken. Dat zorgt ervoor dat de organisatie een aantal vacatures heeft uitgezet. Het zou gaan om een aantal vacatures bij enkele vestigingen. Onlangs nog maakte Korein bekend 185 fulltime banen te moeten schrappen.

Start schooljaar

Korein denkt dat de opleving mede wordt veroorzaakt door de start van het nieuwe schooljaar wat doorgaans een periode is dat ouders op zoek gaan naar nieuwe opvangmogelijkheden voor hun kind(eren). Vooral de bso ervaart dan een kleine piek.

 

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.