Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Korein loopt voor op nationaal techniekpact

In navolging van het landelijk Techniekpact 2020 ondertekenden bestuursvoorzitter van Korein Groep Peter Notten en directeur van Fontys Hogeschool Kind & Educatie Harrie van de Ven een convenant. Hierin beloven ze intensief samen te werken om (aankomende) pedagogisch medewerkers en leerkrachten te trainen in natuurwetenschappen, wiskunde en techniek.
Korein loopt voor op nationaal techniekpact
Foto: ANP Photo

Nederland wil techniek voor jonge kinderen stimuleren en aantrekkelijker maken. Met 22 afspraken hebben landelijke vertegenwoordigers van werknemers, werkgevers en het onderwijsveld afspraken gemaakt met het kabinet en regionale overheden. Het doel is dat er in 2020 meer technisch geschoolde vakmensen zijn.
Bij- en omscholing
Dat betekent, dat er in het onderwijs bijvoorbeeld meer aandacht komt voor techniek. Er komen duizenden beurzen per jaar beschikbaar voor techniekstudenten om ze te binden aan het bedrijfsleven. De kennis van docenten op dit gebied wordt vergroot en er komt 300 miljoen euro beschikbaar voor bij- en omscholing van mensen.
Techniek&Ik
In de regio Eindhoven willen ze dat ook de kinderopvang de kansen pakt om kinderen op jonge leeftijd in aanraking te brengen met techniek. Donderdag is het convenant tussen Korein en Fontys Hogeschool getekend. Het programma Techniek&ik moet ervoor zorgen dat pm’ers handvatten hebben om jonge kinderen doelgericht met techniek in contact te brengen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.