Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kopgroep Jeugdhulp in regiegroep Kindcentra 2020

Een groep bestuurders uit de jeugdhulp heeft zich verenigd in de Kopgroep Jeugdhulp voor inclusieve kindcentra. Twee leden van de kopgroep zullen daarnaast plaatsnemen in de regiegroep Kindcentra 2020.
Kopgroep Jeugdhulp
De Kopgroep gaat zich op verschillende manieren sterk maken voor inclusieve kindcentra. - Foto: Fotolia

Vorig jaar al verbond Jeugdzorg Nederland zich aan Kindcentra 2020, omdat de organisatie de doelstellingen van het initiatief onderschrijft. Maar een aantal innovatieve bestuurders uit de jeugdhulp wilden graag nog een stap verder gaan, en een actieve rol spelen binnen Kindcentra 2020. Daarom hebben zij zich onlangs verenigd in de Kopgroep Jeugdhulp voor inclusieve kindcentra.

Sterk maken voor kindcentra

De Kopgroep gaat zich op verschillende manieren sterk maken voor inclusieve kindcentra, bijvoorbeeld door contact op te nemen met gemeenten, ketenpartners en samenwerkingsverbanden. Maar ook door middel van het organiseren van werkbezoeken en inspiratiesessies. Twee leden van de kopgroep, Fawzia Nasrullah en Gerdi Meyknecht, zijn uitgenodigd om zitting te nemen in de regiegroep Kindcentra 2020.

Kijk voor meer informatie op de website van Jeugdzorg Nederland of download de positionpaper van de Kopgroep Jeugdhulp voor inclusieve kindcentra.

 

Er zijn ook kritische geluiden te horen over integrale kindcentra (IKC). Gijs van Rozendaal, voorzitter van de regiegroep Kindcentra 2020, gaf daar half maart een reactie op. Lees meer

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.