Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Koningsspelen grootste sportdag ooit

De festiviteiten rond de troonswisseling zijn vrijdag in Enschede begonnen met de opening van de Koningsspelen. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaven met een fluitsignaal het startsein voor wat genoemd wordt 'de grootste sportdag ooit'.
Koningsspelen grootste sportdag ooit
Foto: ANP Photo

Ruim 1,3 miljoen kinderen van 65.000 scholen doen mee aan de Koningsspelen, een cadeau van alle schoolkinderen in Nederland aan het aanstaande koningspaar. Willem-Alexander en Máxima bezochten de basisscholen De Triangel en Het Palet. De dag begon met een gezond en feestelijk ontbijt voor alle deelnemers. Willem-Alexander en Máxima zaten in Enschede aan het ontbijt, maar aten niet mee.

Jeugdjournaal

De opening van de sportdag werd rechtstreeks uitgezonden door het Jeugdjournaal. In een kort vraaggesprek met het Jeugdjournaal zei Willem-Alexander dat de zenuwen voor de aanstaande troonswisseling beginnen te komen. Ook prinses Máxima is wel een beetje zenuwachtig aan het worden.

Zon in Enschede

Willem-Alexander: ‘Het is vandaag een heel apart moment. Het aftellen is nu echt begonnen. Zaterdag vieren we mijn verjaardag in stilte met wat familie en vrienden en daarna zijn we helemaal klaar voor 29 en 30 april.’ De gemeente Enschede was blij en gelukkig met het vlekkeloos verlopen bezoek van het aanstaande koningspaar. De publieke belangstelling was groot. In tegenstelling tot elders in het land, scheen in Enschede de zon tijdens de opening.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.