Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Knelpuntenoverleg praat over privacyschending ouders

Eind mei kwamen alle partijen die deelnemen aan het Knelpuntenoverleg brancheorganisaties kinderopvang bijeen. Ze bespraken het opvragen van de salarisstrook bij ouders om de hoogte van de ouderbijdrage te kunnen vaststellen en de daarmee gepaard gaande privacyschending.
iStock

Sinds de zomer van 2018 heeft het ministerie van SZW het Knelpuntenoverleg brancheorganisaties kinderopvang in het leven geroepen.

Vanuit de werkgeverszijde zitten Brancheorganisatie Maatschappelijke Kinderopvang (BMK), Brancheorganisatie Kinderopvang (BK) en Sociaal Werk Nederland bij dit overleg. Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang en Voor Werkende Ouders (VWO) vertegenwoordigen de ouders en GGD GHOR en het KCHN vertegenwoordigen het toezicht op de kinderopvang. Tijdens het overleg worden knelpunten besproken, zoals die rond het incidenteel clusteren op de bso, de nieuwe rekenregels van de bkr en de onduidelijkheden rond de definitie van ‘kindercentrum’, laat BMK weten.

Privacyschending

Eind mei is er op initiatief van VWO een overleg geweest tussen deze organisaties. Daarbij is gekeken wat gedaan kan worden aan de mogelijke schending van de privacy wanneer voormalig peuterspeelzalen bij ouders de salarisstrook opvragen om de hoogte van de ouderbijdrage te kunnen vaststellen. Partijen willen kijken of dit beter kan worden geregeld, zodat ouders hiermee niet naar de Autoriteit Persoonsgegevens hoeven te gaan.

Bron: BMK

Lees ook: Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze wet vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP). In deel 4 van een artikelenserie over dit thema gaan we in op de boetebevoegdheid van de autoriteit persoonsgegevens. Lees meer

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.