Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kloppen ouders bij jullie aan voor hulp bij toeslagen?

Frida Noordzij
Ouders hebben recht op verschillende toeslagen in de kinderopvang. Deze toeslagen aanvragen brengt allerlei regels met zich mee, waarvoor menig ouder bij de kinderopvang aanklopt. Stichting Voor Werkende Ouders wil in kaart brengen hoeveel tijd kinderopvangorganisaties daaraan besteden en doet een oproep.
iStock

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE), Sociaal Medische Indicatie (SMI), en gemeentelijke bijdragen aan de peuterspeelzaal: ouders die daar recht op hebben belanden soms in een oerwoud aan regels. ‘Mogelijke fouten kunnen voor grote terugvorderingen en schuldenproblematiek zorgen’, zegt Marjet Winsemius van Voor Werkende Ouders.

‘Nare gevolgen’

‘Wij kaarten dit al jaren aan, omdat het voor ouders bijzonder ingewikkeld is en nare gevolgen kan hebben.’ De stichting wil graag van kinderopvangorganisaties die ouders begeleiden om een toeslag aan te vragen weten hoeveel tijd zij daarmee kwijt zijn. ‘Wij weten dat jullie ouders bijstaan om door de bomen het bos te zien en willen graag een inschatting maken van hoeveel tijd dit kost. Hoeveel tijd zijn medewerkers bezig om alle financiële toeslagstromen correct te verwerken en ouders hierbij te begeleiden?’

Gehoor geven aan deze oproep? Dat kan, via een mail naar info@werkendeouders.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.