Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klaar voor de GGD

Rectificatie: Geweldigeouders.nl is onlangs failliet verklaard. Hierdoor is de E-learning cursus Klaar voor de GGD tijdelijk niet beschikbaar. De KNGO hoopt deze binnenkort weer te kunnen aanbieden. 

De GGD inspecteert het gastouderbureau, niet de gastouder zelf. Maar een voldoende op papier bij het gastouderbureau, betekent niet altijd een voldoende bij de gastouder in de praktijk. KNGO en GeweldigeOuders ontwikkelden daarom voor gastouders de e-learningcursus “Klaar voor de GGD”.

Beperkt beeld
Bureau Bartels deed tussen augustus en december 2011 onderzoek naar de ernst van de geconstateerde gebreken in kinderopvangcentra, gastouderbureaus en gastouders. GGD-inspecteurs zien dat gastouderbureaus redelijk goed presteren. Maar de inspecteurs zeggen ook dat de inspectie van het gastouderbureau een beperkt beeld geeft van het functioneren van deze organisaties. Pas als ook gastouders worden geïnspecteerd, is het beeld compleet.

Veiligheid en gezondheid
Uit het onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat gastouderbureaus goed scoren op het domein veiligheid en gezondheid. Maar het niet op orde hebben van de risico-inventarisatie staat echter op de eerste plaats in de top 10 van meest voorkomende overtredingen die bij gastouders owrden geconstateerd.

De e-learningcursus Klaar voor de GGD kost 10 euro.

Lees hier meer over de cursus >>

Lees hier mee over het onderzoek >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.