Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderorganisaties lanceren petitie voor Kinderrechten

Kinderorganisaties lanceren petitie voor Kinderrechten

Bij het formuleren van het regeerakkoord moet een paragraaf worden opgenomen over kinderrechten in het buitenlandbeleid. Gezamenlijk roepen War Child, UNICEF Nederland, Save the Children, Terre des Hommes en 20 andere kinderorganisaties het Nederlandse publiek op om steun te betuigen aan dit initiatief door een online petitie te tekenen. Deze gaat vrijdag 31 augustus om 12.00 van start.

Met de verkiezingen in aantocht discussiëren politici vooral over de aanpak van de economische crisis en Europa. Kinderrechten en de rol van kinderen en jongeren komen nauwelijks aan bod.

Regeerakkoord
De 24 kinderorganisaties dringen er bij de lijsttrekkers op aan kinderrechten serieus te nemen en straks in het regeerakkoord een paragraaf over kinderrechten op te nemen in het buitenlandbeleid.

Vooruitgang
Vergeleken met enkele decennia geleden sterven elke dag minder kinderen, leven minder kinderen in armoede, eten meer kinderen beter en gaan meer kinderen naar school. Landen met de grootste ontwikkelingssteun behaalden de meeste vooruitgang op deze gebieden. En die vooruitgang leidt tot economische groei. Zo leidt alleen al goede voeding voor kinderen tot wel 20 procent meer inkomsten in zijn of haar verdere leven en tot 3 procent economische groei van een land. De politieke wil om kinderrechten centraal te stellen in het beleid en dit in de praktijk te brengen blijkt hierbij cruciaal.

Bron: Terres des Hommes
ANP photo, Vincent Jannink

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.