Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvangtoeslag wordt niet verlaagd

Kinderopvangtoeslag wordt niet verlaagd

Plannen van minister Kamp om de uurvergoeding voor de kinderopvang niet te veranderen, zijn uitgelekt. Aanvankelijk zou de toeslag worden verlaagd naar 5 euro, maar Kamp vindt de gevolgen voor de laagste inkomens te groot. Vooral gezinnen met hoge inkomens gaan straks meer betalen voor kinderopvang.

Hoge inkomens
Aankomende maandag maakt minister kamp zijn plannen officieel bekend, maar de Ministerraad sprak woensdag al over de uurtarieven. De eigen inkomensafhankelijke bijdrage voor de kinderopvang gaat omhoog. Dat betekent dat gezinnen met lage inkomens tientallen euro’s per maand meer gaan betalen en gezinnen met hoge inkomens honderden euro’s extra per maand.

Tweede en derde kinderen
De tarieven voor tweede en derde kinderen gaan ook wijzigen. Nu krijgt een gezin dat een gezamenlijk inkomen heeft van 130 duizend euro zowel voor het eerste als het tweede kind 80 procent vergoed. In de nieuwe plannen wordt dit voor het tweede kind verlaagd naar 33 procent. Er komt vanaf volgend jaar dan ook een eind aan de hogere vergoeding die ouders ontvangen wanneer ze meerdere kinderen op de opvang hebben. Vanaf het derde kind zal het bedrag niet meer extra stijgen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.