Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kinderopvangtoeslag stijgt in 2015

Goed nieuws voor kinderopvang en ouders: de kinderopvangtoeslag wordt in 2015 geïndexeerd. Dat betekent dat ouders, vergeleken met dit jaar, per uur iets meer kinderopvangtoeslag terug krijgen. Dit maakte minister Asscher van Sociale Zaken bekend.
Kinderopvangtoeslag stijgt in 2015
Foto: ANP

De maximum uurtarieven stijgen mee met de loon- en prijsontwikkeling in 2015. De maximale vergoeding voor het uurtarief voor de dagopvang wordt 6,84 euro, voor de buitenschoolse opvang 6,38 euro en voor de gastouderopvang 5,48 euro. In 2014 zijn deze uurtarieven respectievelijk 6,70 euro (dagopvang), 6,25 euro (bso) en 5,37 euro (gastouderopvang).

Bevriezen

In 2013 werd besloten de uurtarieven te bevriezen. Dat was voor veel ouders aanleiding om hun kind van de kinderopvang af te halen. De Rekenkamer concludeerde dat er in 2012 en 2013 een half miljard minder aan kinderopvangtoeslag is uitgekeerd dan door het ministerie was begroot. Het is één van de financiële meevallers van het kabinet.

Uurtarieven

In 2014 werden de uurtarieven wel weer aangepast en dat gebeurt straks dus ook in 2015. Kinderopvangorganisaties kunnen op basis van deze bedragen bepalen welke uurtarieven zij hanteren in 2015. Bijna alle organisaties vragen een uurtarief dat iets hoger ligt dan het maximaal te vergoeden uurtarief.

1 REACTIE

  1. Ik heb in alle jaren dat er kinderopvang toeslag is voor de dagopvang nog nooit boven het max tarief gezeten en met mij heel veel kinderdag verblijven. Ouders gaan er dus helemaal niet op vooruit. zelfs als er niet geïndexeerd werd zat mijn tarief er nog steeds niet boven. Ik moet wel wand in deze omgeving zijn er veel te veel kinderdagverblijven .

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.