Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvangtoeslag bij 9800 ouders stopgezet

Kinderopvangtoeslag bij 9800 ouders stopgezet

Voor het eerst is de kinderopvangtoeslag die ouders ontvangen gekoppeld aan de registratie van hun opvanglocatie in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Op dit moment heeft de Belastingdienst van 9800 ouders geen registratienummer ontvangen. Vanaf mei wordt de toeslag voor deze groep ouders stopgezet.

Aanpak Belastingdienst
Vanaf half 2010 is de Belastingdienst bezig om het LRK te koppelen aan hun eigen systeem. Voor meer dan 350.000 ouders kon de Belastingdienst zelf al een koppeling maken. Bij ruim 114.00 ouders werd de opvanglocatie niet aangetroffen en zij werden aangeschreven om alsnog te reageren. 70 Procent van hen reageerde op deze oproep. Ongeveer 31.000 ouders lieten niet van zich horen. De ouders van deze groep die in maart nóg niet had gereageerd, werden telefonisch benaderd door de Belastingdienst en zo konden alnsog duizenden aanvragen gekoppeld worden aan het LRK.

Niet het juiste registratienummer
Naast de 9800 ouders van wie de kinderopvangtoeslag per mei wordt stopgezet, is er nog een groep van 20.000 ouders die wel een registratienummer van de opvanglocatie heeft doorgegeven, maar niet de juiste. De toeslag wordt voor deze groep niet meteen stopgezet. Deze ouders zijn in maart afzonderlijk benaderd door de Belastingdienst met een verzoek het juiste nummer alsnog door te geven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.