Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang Markant in financiële problemen

Marianne Velsink
Kinderopvangorganisatie Markant, actief in de Achterhoek, heeft bij de rechtbank uitstel van betaling aangevraagd. Na een financieel zware tijd en een reorganisatie lukt het de organisatie niet om een stabiele financiële basis op te bouwen.

Dit meldt directeur Marga Zwanikken in een brief aan ouders. Aan Omroep Gelderland laat zij weten dat het besluit haar moeilijk valt. ‘Dit is het laatste wat je wil doen. Het waren moeilijke tijden. Je zoekt naar oplossingen om de organisatie te redden, maar dat is niet gelukt.’

Doorstart

Ze heeft goede hoop dat de kinderopvangorganisatie een doorstart kan maken. ‘Alles draait gewoon door. Iedereen zet z’n schouders eronder. We willen continueren. Dat is ook in het belang van de ouders en de kinderen.’ Een bewindvoerder brengt nu in kaart welke toekomstmogelijkheden er zijn.

Locaties

Markant Kinderopvang biedt opvang voor kinderen van 0-13 jaar aan op 14 locaties (dagopvang peuterspeelzaal en bso) in de plaatsen Doetinchem, Beek, Doesburg, Gaanderen, Hengelo, Hoog Keppel en Zelhem.


Deadline Benchmark uitgesteldUit de laatste benchmark (over het jaar 2016) bleek dat een minderheid van de kinderopvangorganisaties aan het einde van dat jaar financieel kwetsbaar bleef. Dat terwijl het over het algemeen juist iets beter ging in de kinderopvang. Bekijk de resultaten van de benchmark werden vermeld in het Sectorrapport Kinderopvang. Bekijk ze hier


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.