Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kinderopvangkaart openbaar voor gastouderbureaus

Kinderopvangkaart

De Kinderopvangkaart, die moet leiden tot meer transparantie in de kinderopvang, is ook openbaar gesteld voor gastouderbureaus. Dat betekent dat ouders zowel dagopvang, bso als gastouderopvang in hun eigen regio met elkaar kunnen vergelijken. De Kinderopvangkaart is een initiatief van BOinK, belangenvereniging voor ouders.

Gegevens aanleveren
Ondernemers in de gastouderopvang worden gevraagd op de kaart aan te geven waar opvanglocaties zijn en om hun contactgegevens achter te laten. Volgens een woordvoerder van de kaart wordt er al gehoor gegeven aan deze oproep en staan er nu honderden gastouderbureaus in het overzicht vermeld. Ouders die op zoek gaan naar geschikte opvang in de buurt kunnen hun postcode invullen en een straal waarin ze willen zoeken. De beschikbare opvangmogelijkheden worden vervolgens zichtbaar gemaakt.

Verplicht invullen
Minister Kamp van Sociale zaken pleit voor meer transparantie in de kinderopvang. De Kinderopvangkaart is volgens hem een prima middel om dit te bereiken en het initiatief is dan ook mede mogelijk gemaakt door het ministerie. Kamp wil kinderopvangondernemers verplicht stellen de Kinderopvangkaart in te vullen als blijkt dat er eind 2012 minder dan 85 procent van de kaarten is ingevuld.

Vergelijkdekinderopvang
Naast de Kinderopvangkaart zijn er andere initiatieven voor ouders ontwikkeld die ouders meer helderheid moet geven in beschikbaarheid en kwaliteit in de kinderopvang. Op Vergelijkdekinderopvang.nl kunnen ouders een beoordeling achterlaten, vergelijkbaar met Iens of Bookings. Op Kinderopvang.tevreden.nl kunnen ouders resultaten van hun opvang vergelijken met de landelijke scores en zo zijn er meer online initiatieven om de transparantie in de kinderopvang te vergroten.

Naar de Kinderopvangkaart >>

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.