Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang werkt! in 2021: wat is er gedaan en bereikt?

Kinderopvang werkt! heeft zich vorig jaar weer volop ingezet om onder meer nieuwe medewerkers te werven en de huidige pedagogisch medewerkers te behouden in de kinderopvang. Maar wat heeft Kinderopvang werkt! in 2021 nou precíes gedaan en bereikt? Bekijk en lees het in hun jaarbeeld.
pedagogisch medewerkers
AdobeStock

2021 was opnieuw een bijzonder en uitdagend jaar voor de kinderopvang vol dilemma’s, onzekerheid en een aanhoudend personeelstekort. Daarom zette Kinderopvang werkt! zich in 2021 weer vol in voor interesse in werken, leren of ontwikkelen in de kinderopvang door middel van campagnes voor schoolverlaters, herintreders, zij-instromers en bso. Ook hebben ze tools ontwikkeld om kinderopangorganisaties te helpen mensen te vinden en te binden. Denk daarbij aan webinars, masterclasses en e-books. Nog meer goed nieuws: ook zijn er bijna 200 diploma’s toegevoegd aan de diplomalijst en werden de kwalificatie-eisen verruimd om meer instroom te bevorderen.

Kortom, er is hard gewerkt in 2021 om personeel in de kinderopvang te werven, te binden en in het zonnetje te zetten. Benieuwd wat er vorig jaar concreet allemaal gedaan, gerealiseerd en bereikt is door Kinderopvang werkt? Bekijk hier het jaarbeeld 2021 >>

Stel: je wilt werken in de kinderopvang. Je hebt de nodige werkervaring en kennis, maar niet de juiste diploma’s. Een EVC-traject kan uitkomst bieden: daarmee laat je werkervaring en kennis die je eerder hebt opgedaan officieel erkennen. In de kinderopvang heb je twee soorten EVC-trajecten: de onderwijsstandaard en de branchestandaard. Wat is het verschil? Wij vertellen het je in dit artikel >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.