Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang Walcheren maakt peuterspeelzaal aantrekkelijk

Kinderopvang Walcheren maakt peuterspeelzaal aantrekkelijk

Kinderopvang Walcheren (KOW) probeert de peuterspeelzaal aantrekkelijk te maken voor ouders omdat de bezoekersaantallen steeds verder terug lopen. Met een flexibele dagindeling en daling van de prijzen probeert KOW het tij te keren.

Proef op twee locaties
De proef start deze maand op twee peuterspeelzalen van de organisatie, in peuterspeelzaal Koekepeer in Middelbrug en peuterspeelzaal Zeester in Vlissingen. Er wordt nauw samengewerkt met de gemeenten en jeugdzorg. Peuters bij wie door het consultatiebureau een taalachterstand is geconstateerd mogen zelfs gratis terecht.

Lastige dagindeling
Werkende ouders kiezen vaak juist voor kinderopvang omdat de dagindeling op de peuterspeelzaal niet met hun werk te combineren is. KOW gaat de dagindeling beter aansluiten op de wensen van de ouders. Dat betekent dat ouders die voorheen nog alleen konden kiezen voor combinaties van (bijvoorbeeld) woensdagochtend en vrijdagmiddag dat nu door de hele week mogen verspreiden. Directeur van de organisatie Edwin van Alphen wil het belang van de peuterspeelzaal benadrukken: ‘ Kinderen moeten in de eerste jaren veel met leeftijdsgenootjes omgaan. In de ontwikkeling van het kind kan de peuterspeelzaal nét wat meer bieden dan de kinderopvang. De speelzaal vormt een goede voorbereiding op de basisschool, juist voor kinderen die moeite hebben met taal of een ontwikkelingsachterstand hebben.’, legt hij uit.
Met dit plan hoopt Van Alphen dat de opvang in peuterspeelzalen nog laagdrempeliger wordt en dat doelgroepkinderen die nu thuis blijven, straks alsnog gebruik maken van de peuterspeelzaal.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.