Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang Walcheren is beste mbo-leerbedrijf Zeeland

Stichting Kinderopvang Walcheren is verkozen tot het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van 2019 in de provincie Zeeland in de sector Zorg, Welzijn en Sport.
Fotolia

Kinderopvang Walcheren leidt al ruim twintig jaar mbo-studenten op. Annemiek Koppejan, directeur-bestuurder is blij verrast met de prijs: ‘Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk, omdat zij onze toekomstige collega’s zijn. Daarin investeren we. We werken hiervoor nauw samen met scholen, zodat we studenten optimaal kunnen begeleiden. In het schooljaar 2019-2020 komen ruim 150 studenten bij ons de werkvloer ontdekken. Door goede begeleiding brengen we hen een stapje dichter bij hun droombaan.’

Landelijke winnaars

SBB reikte de prijs uitin opdracht van het ministerie van OCW. Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De uiteindelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.


Lees ook: Studenten van de hbo-opleiding Pedagogiek aan de HZ University of Applied Sciences gaan samen met Kinderopvang Walcheren (KOW) bewegingsactiviteiten ontwikkelen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.