Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang regio Nijmegen groeit

Marijn Klok
Na jaren van krimp groeit de kinderopvang in de regio Nijmegen weer, zo meldt de Gelderlander. Sinds vorig jaar ziet KION, de grootste opvangorganisatie in de regio, een ‘rustige groei’ die gelijk op gaat met de verwachting voor het aantrekken van de economie.
groei-kinderopvang-nijmegen
De groei in Nijmegen past binnen de voorspelling van het UWV: de komende twee jaar komen er tussen de acht- en negenduizend banen bij in de kinderopvang. - Foto: iStock

Stichting KION telt op dit moment rond de negenhonderd werknemers, maar daar komen er straks tientallen bij, zegt bestuurder Eddy Brunekreeft in de Gelderlander. ‘Misschien zelfs wel honderd.’ De stichting opent met ingang van het nieuwe schooljaar in ieder geval twee nieuwe kinderdagverblijven, twee nieuwe peutergroepen en twee nieuwe bso’s.

Voorspelling UWV

De groei in Nijmegen past binnen de voorspelling die het UWV begin februari deed: de komende twee jaar zouden er acht- á negenduizend banen bij komen in de kinderopvang. Dit heeft vooral te maken met het extra geld dat het kabinet steekt in de kinderopvangtoeslag. Bovendien neemt de Nederlandse werkgelegenheid in zijn geheel toe, wat ook de vraag naar kinderopvang stimuleert.

Werkgevers in de kinderopvang zullen de komende twee jaar vooral op zoek zijn naar pedagogisch medewerkers niveau 4, zei minister Asscher afgelopen maart. Dit gaat ten koste van pm’ers met niveau 3. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.