Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang prooi investeerders

Kinderopvang prooi investeerders

De kinderopvang mag geen gemakkelijke prooi worden voor investeerders die erop uit zijn snel winst te maken. MOgroep Kinderopvang ontwikkelt daarom een branchecode met als doel helderheid te scheppen over de financiële normen en waarden voor de kinderopvangsector. Uitgangspunt is dat het rendement in de sector wordt geherinvesteerd.

 

Snelle winst
Er is een groeiende belangstelling van buitenlandse investeerders voor grote bedrijven in de kinderopvang en er gaan hier grote bedragen in om. De kinderopvang wordt voor 80% gefinancierd door middel van collectieve gelden en heeft een helder maatschappelijk doel: het bieden van kwalitatief goede en professionele kinderopvang. Het mag volgens de MOgroep Kinderopvang niet zo zijn dat de sector een gemakkelijke prooi wordt voor ‘op snelle winst’ uit zijnde investeerders.  

De MOgroep vindt het normaal dat ondernemers in de kinderopvang een redelijk rendement verdienen. ‘Dat is echter niet hetzelfde als het overhevelen van grote bedragen uit de kinderopvang naar enkele grote investeerders. Dat geld is meer dan hard nodig voor een verdere groei in aantal plaatsen en in de kwaliteit van de kinderopvang.’ Uitgangspunt is dat het rendement in de sector wordt geherinvesteerd.

 

De MOgroep Kinderopvang is bezig met het ontwikkelen van een branchecode waarvoor zij de hulp heeft ingeroepen van economen van naam en faam. Deze code is bedoeld om helderheid te scheppen rond de financiële normen en waarden die in een maatschappelijke sector als de kinderopvang horen te gelden. Naar verwachting zal de code in het najaar aan de leden van MOgroep Kinderopvang ter goedkeuring kunnen worden voorgelegd.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.