Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kinderopvang Mamaloe en scholenstichting ABBO willen één organisatie worden

Stichting Kinderopvang Mamaloe en scholenstichting ABBO hebben zich aan elkaar verbonden. Ze zijn al jaren elkaars strategische partners in onderwijs en kinderopvang. Het doel van deze samenwerking is alle kinderen van 0 tot 13 jaar ontwikkelkansen te bieden voor nu en in de toekomst. Nu willen ze naar één organisatie voor onderwijs en opvang

   
ABBO Mamalou
Foto: iStock

Dit nieuws brengt de Halsterse krant en De Zuidwestkrant. Op alle zeven kindcentra in de gemeente Bergen op Zoom en Steenbergen bieden de partners vanuit de samenwerking kinderopvang, peuteropvang, tussenschoolse en buitenschoolse opvang en basisonderwijs aan, voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Volgende stap

ABBO en Mamaloe willen nu de volgende stap zetten in deze samenwerking, volgens de regionale krant: het realiseren van één organisatie voor onderwijs en opvang. Hiermee ontstaan integrale kindcentra op alle ABBO- en Mamaloelocaties waar opvang en onderwijs geïntegreerd wordt aangeboden vanuit één team, één management, één bestuur en één loket per locatie. Dit voornemen is neergelegd in een ondertekende intentieverklaring tussen ABBO en Mamaloe. In de intentieverklaring, die de instemming heeft van beide besturen, wordt uitgesproken dat de komende tijd onderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid van één organisatie voor opvang en onderwijs en hoe deze er dan uit gaat zien. Als alles volgens plan verloopt, kan de integratie van beide organisaties halverwege 2023 een feit zijn.

Gezamenlijke visie

Beide organisaties hebben een gezamenlijke visie op een doorgaande ontwikkel- en leerlijn voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Educatie, verzorging en een doorgaande lijn zijn voor beide organisaties het gezamenlijk belang. De handelingsbekwaamheid van de instellingen en de onderwijs- en zorgbehoefte van het kind zijn voor de organisaties leidend. Mamalou Kinderopvang laat op de website weten: ‘In een veilige en uitdagende omgeving willen beide organisaties deze doelstelling verwezenlijken, waarbij deze in de eerste plaats gericht zijn op de ontwikkeling van het kind, maar ook op de samenwerking met de ouders’.

Bron: Halsterse Krant en De Zuidwestkrant

2 REACTIES

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.