Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Kinderopvang in combinatie met onderwijs heeft de toekomst’

Kinderopvang

‘Kinderopvangorganisaties die zich niet met scholen verbinden, zullen uiteindelijk het loodje leggen’. Dit zegt Rob van den Broek, bestuurder en mede-aandeelhouder van Hermes Holding, de exploitant van de Sterrenschool in Apeldoorn in het Financieele Dagblad (FD).

Reddingsmiddel
In het FD wordt de laatste weken veel geschreven over investeren in kinderopvangorganisaties. De Sterrenschool, een onderwijsinstituut waar kinderen van 0 tot 12 jaar terecht kunnen en dat 52 weken per jaar, doet het goed. Het aantal leerlingen steeg in twee jaar tijd van 67 tot 115 en de intensieve samenwerking met kinderopvang werpt z’n vruchten af. Van den Broek: ‘We zien dit concept als een reddingsmiddel voor kinderopvangcentra. Zij kunnen hiermee in een krimpende markt blijven groeien.’ Hermes Holding runt ook Flex Kinderopvang die wel negatieve effecten ondervindt van de bezuinigingen.

NovaEdu
Het Sterrenschool-concept heeft ook een naam gekregen: NovaEdu en er worden momenteel allianties opgericht in Ermelo en Utrecht. In de Sterrenschool in Apeldoorn werken ook pedagogisch medewerkers. Johan Gelderloos, ook van Hermes noemt het niet doelmatig dat de meeste scholen alleen met leerkrachten werken en niet de hulp inschakelen van pm’ers. Hij vergelijkt het met ziekenhuizen waar verpleegkundigen het werk van artsen ondersteunen. Dat kan in het onderwijs ook en is veel efficienter.

Lees het complete artikel op fd.nl >>

Bron: het Financieele Dagblad
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.