Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang Humanitas wordt ‘Humankind’

Humankind is per 3 juni 2019 de nieuwe naam van Kinderopvang Humanitas. Deze naam past beter bij de nieuwe strategie van de organisatie, die breed inzet op kindontwikkeling en sinds 2018 focust op samenwerking tussen alle betrokken partijen in de leefomgeving van het kind.
iStock

De grote kinderopvangorganisatie die dagelijks op 450 locaties in Nederland zo’n 25.000 kinderen opvangt, startte in 1983 als Kinderopvang Humanitas. Sacha Ausems, voorzitter Raad van Bestuur: ‘Met deze naam koesteren we de oorsprong en humanistische waarden van onze organisatie én geven we ruimte aan onze ambitie: groei en bloei van ieder kind. Wij bieden kinderen de basis ingrediënten om het beste uit zichzelf te halen. Wij laten ze zelf ervaren wat ze vandaag al kunnen en wat ze morgen kunnen leren.’

Context

En daarbij is de context waarin kinderen opgroeien bepalend. ‘Ouders en kinderen hebben vaak te maken met meerdere instanties die betrokken zijn bij ontwikkelvraagstukken. Al die organisaties handelen vanuit hun eigen expertise. Humankind gelooft in de kracht van samen, goede onderlinge verbinding en afstemming in belang van het kind. In de directe leefomgeving én landelijk’, stelt de organisatie in een persbericht.

Kracht van samen

Ausems: ‘Door onze jarenlange pedagogische expertise te delen met lokale partners als scholen, kinderopvang- en welzijnsorganisaties, jeugdverpleegkundigen, consultatiebureaus, huisartsen, bibliotheken, verenigingen en gemeenten versterken we de cirkel rondom het kind. Dankzij korte lijnen en een goede afstemming creëren we een ecosysteem dat de optimale basis vormt voor het ‘van groei naar bloei’ komen van ieder kind. Die kracht van samen zien we bijvoorbeeld terug bij nieuwe initiatieven die we ontplooien met partners als Springlab, IVN en NLSchoon. Daarnaast dragen we bij aan diverse projecten rondom beweging, sport en gezonde voeding voor kinderen.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.