Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang Humanitas wil De Kangoeroe overnemen

Stichting Kinderopvang Humanitas onderzoekt de mogelijkheid om Stichting Kinderopvang De Kangoeroe over te nemen. Laatstgenoemde biedt met 170 medewerkers kinderopvang aan in Duiven, Zevenaar, Westervoort en Rijnwaarden, maar ziet het aantal kinderen op de groep zo hard teruglopen dat zelfstandige opvang niet langer meer gegarandeerd is.
Kinderopvang Humanitas wil De Kangoeroe overnemen

In 2012 onderging Kinderopvang De Kangoeroe al een reorganisatie vanwege de terugloop van de bezetting. Maar de vraaguitval gaat ondertussen onverminderd door en de ingrepen in de kosten en het personeel hebben niet geleid tot een structurele oplossing. De vraaguitval gaat zo hard dat de organisatie de terugval niet meer zelf kan opvangen.

Meer slagkracht

Kinderopvangorganisatie Humanitas heeft met 300 kinderdagverblijven, bso’s en peuterspeelzalen en ruim 2200 medewerkers meer slagkracht om vraaguitval het hoofd te kunnen bieden. De komende maand willen de partijen bekijken of een overname leidt tot een financieel gezondere structuur en daarmee een betere dienstverlening voor de regio Duiven/Zevenaar. In juni wordt hierover defintief besloten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.