Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang Humanitas en SKE onderzoeken samenwerking

De landelijke kinderopvangorganisatie Stichting Kinderopvang Humanitas en Stichting Kinderopvang Enschede (SKE) gaan onderzoeken of ze in de toekomst vergaand kunnen samenwerken. Hiervoor ondertekenden ze een intentieverklaring. De aankondiging komt kort nadat Korein Kinderopvang en Skar Kinderopvang hun samenwerking aankondigden.
Kinderopvang Humanitas en SKE onderzoeken samenwerking
Foto: ANP

De samenwerking is een initiatief van SKE. De Enschedese organisatie merkt dat de vraag naar kinderopvang afneemt. Toch wil ze ook in de toekomst kwalitatief goede kinderopvang blijven bieden. Om dat te kunnen doen, ging de organisatie op zoek naar een interessante samenwerkingspartner. Die hoopt SKE te hebben gevonden in kinderopvangorganisatie Humanitas.

Krachten bundelen

Op welk gebied de twee organisaties gaan samenwerken, is nog niet bekend. De komende maanden werken de twee organisaties een plan uit hoe ze de samenwerking kunnen vormgeven en op welk onderdeel van de dienstverlening ze krachten kunnen bundelen. De medezeggenschapsraden en vakbonden worden hierbij betrokken. Kinderopvang Humanitas en SKE maken deel uit van verschillende overkoepelende organisaties. SKE is lid van KINDwijzer. Kinderopvang Humanitas van KIK (Kwaliteit In Kinderopvang).

Samenwerking Korein en Skar

Skar, de kinderopvangorganisatie die vooral actief is in Arnhem, sluit per 26 juni 2014 aan bij Korein, die voornamelijk opvanglocaties heeft in Eindhoven en omgeving. De samenwerking lijkt geografisch niet zo logisch, maar richt zich vooral op het samenwerking in backoffice-processen. Lees meer

Profielen

Stichting Kinderopvang Humanitas is de grootste landelijke kinderopvangaanbieder met in totaal 288 locaties voor kinderopvang (ook gastouderopvang en peuterspeelzaalwerk). SKE heeft 66 kinderopvanglocaties en 20 peuterspeelzalen in de regio Twente en de Achterhoek. De samenwerking heeft geen regionale achtergrond, hoewel Humanitas wel opvanglocaties heeft in de regio’s Twente en de Achterhoek (o.a. in Hegelo, Groenlo en Aalten).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.