Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang en scholen niet eerder open

Vanwege de hoge besmettingscijfers en de toenemende druk op de zorg door het coronavirus gaan basisscholen en kinderopvanglocaties niet eerder open dan de geplande 17 januari 2021. Staatssecretaris Bas van 't Wout (SZW) noemt het besluit 'erg jammer'.
Foto: Pixabay

Dat heeft het kabinet vandaag besloten op advies van het Outbreak Management Team (OMT). De Tweede Kamer had gevraagd of het basisonderwijs en de kinderopvang een week eerder fysiek open konden, maar daarvoor is geen ruimte.

Noodopvang

De locaties blijven wel open voor noodopvang voor kinderen van een ouder met een cruciaal beroep en voor kwetsbare kinderen. Scholen geven in de periode na de kerstvakantie afstandsonderwijs. Rond 12 januari vindt een heroverweging plaats van de geldende maatregelen, op basis van de situatie van dat moment.

‘Erg jammer’

Staatssecretaris Bas van ’t Wout: ‘We hebben vandaag helaas moeten besluiten dat de kinderopvang niet eerder open kan. Dat is erg jammer. In de eerste plaats voor de kinderen, maar ook voor alle thuiswerkende ouders. Voor ouders met cruciale beroepen en voor kwetsbare kinderen blijft de noodopvang open.’

Ook minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) laat weten dat hij het graag anders had gezien. ‘Maar eerder openen gaat niet, omdat de zorg nog te zwaar wordt belast door het coronavirus.’

Testen van kinderen jonger dan 12 jaar

Ook adviseert het OMT om kinderen onder de 12 jaar te laten testen bij klachten. Daar maakt het kabinet volgende week meer over bekend. Daarnaast verkent het kabinet of aanvullende maatregelen in het onderwijs nodig zijn.

Bron: Rijksoverheid.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.