Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang duurder voor rijke ouders

Kinderopvang duurder voor rijke ouders

De kinderopvangkosten gaan de komende jaren over de gehele linie omhoog, maar vooral voor ouders met een hoog inkomen zullen de kosten gaan stijgen. Dit vertelde minister Henk Kamp bij het tv-programma Buitenhof.

Gastouderopvang
Dat er bezuinigd moet worden op de kinderopvang is duidelijk en dat de kinderopvang voor ouders duurder wordt ook. De tegemoetkoming voor de opvang van kinderen door gastouders staat wat de minister betreft niet op de helling. In 2010 zijn de criteria voor gastouders verscherpt en dit ingeslagen pad wil minister Kamp blijven volgen. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek ontvingen vorig jaar 93 duizend ouders een toeslag voor het gebruik van gastouderopvang.

Marktwerking
Henk Kamp vindt de marktwerking in de kinderopvangsector een goed model omdat er volgens hem ‘niks mis mee is dat er geld verdiend wordt aan kinderopvang.’ Volgens hem begint de marktwerking in de sector nu pas op gang te komen. Dat er investeerders in de kinderopvangsector zijn, is niet verkeerd. ‘Grote organisaties zijn vaak de betere kindercentra’ vertelde hij in Buitenhof.

Bekijk hier het gesprek tussen Clairy Polak en Henk Kamp >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.