Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang driemaal vertegenwoordigd bij stageprijzen

In de lijst Beste leerbedrijf/praktijkopleider prijken de namen van een kinderopvangorganisatie en twee praktijkopleiders uit de kinderopvang. Het gaat om provinciale verkiezingen. Later dit jaar volgen landelijke verkiezingen.
Fotolia

De verkiezingen worden al sinds 1996 georganiseerd door het  ministerie van Onderwijs. Het is bedoeld om het belang van goede stageplekken voor mbo’ers te benadrukken. Tot en met 30 april konden mensen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor de prijzen. Vervolgens wordt er per sector een winnend leerbedrijf en winnende praktijkopleider gekozen. Kinderopvangorganisaties vallen in de categorie Zorg, Welzijn en Sport.

Prijswinnaars

In de provincie Groningen won BSO de Tovenaar in Haren in de categorie Leerbedrijf. In Overijssel werd Trijnie Bos van Kinderopvang Breed in Zwolle gekozen als beste praktijkopleider. In Limburg werd Juliën Nelissen van Welterkuil Kinderopvang in Heerlen verkozen tot beste praktijkopleider .

Wie de landelijke winnaars zijn wordt bekendgemaakt op 19 november .

Download hier de lijst met winnaars

Kanteel kinderopvang is de samenwerking aangegaan met het voortgezet speciaal onderwijs en biedt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt praktijkervaringsplaatsen aan in de kinderopvang. De jongeren ondersteunen de pm’ers en kunnen zodoende een wezenlijke rol vervullen in de maatschappij. Lees meer over dit initiatief

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.