Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderjury houdt van Stilton en Sikkel

De Nederlandse Kinderjury heeft de auteurs Geronimo Stilton en Manon Sikkel uitgeroepen tot beste kinderboekenschrijvers van 2012. Lezers tussen de 6 en 9 jaar kozen Fantasia VII van Stilton als beste boek. Kinderen van 10 tot en met 12 jaar riepen Voor wie doe jij een moord? door Izzy Love van Sikkel uit tot winnaar. Dat meldde Stichting CPNB woensdag.
Kinderjury houdt van Stilton en Sikkel
Foto: ANP

Beide schrijvers kregen woensdag de Prijs van de Nederlandse Kinderjury uitgereikt. Geronimo Stilton, pseudoniem voor het schrijverscollectief achter de boekenreeks rond de gelijknamige hoofdpersoon, mocht voor de vierde keer op rij de publieksprijs in ontvangst nemen. Sikkel had voor de tweede keer die eer.

Pluim

Haar boek werd ook bekroond met de zogenoemde Pluim van de Senaat, voor het favoriete werk van de leden van de Senaat van de Kinderjury. In de leeftijdscategorie 6 tot en met 9 ging die prijs naar De wraak van Lorre van Tosca Menten. Ruim 30.000 kinderen brachten hun stem uit. De Prijs van de Nederlandse Kinderjury werd woensdag voor de 26ste keer uitgereikt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.