Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen zaten achter bommelding kinderdagverblijf Breda

Frida Noordzij
Kinderen zaten achter de bommelding in november vorig jaar bij kinderdagverblijf Smallsteps Princenhoeve in Breda. De kinderen belden twee keer met een dreigement naar het kinderdagverblijf, wat leidde tot evacuatie en veel schrik bij de pm'ers en kinderen.
Foto: ANP

Volgens een politiewoordvoerder was vanwege de jonge stemmen van de bellers al duidelijk dat het ging om jeugdige daders, meldt het ANP, maar in het belang van het onderzoek wilde de politie eerder nog niets zeggen over de daders.

Pittig gesprek

Hun identiteit was snel achterhaald en na een pittig gesprek met de kinderen is de zaak voor de politie afgedaan. De kinderen worden niet vervolgd. Over het aantal betrokkenen en hun leeftijd, doet de politie geen mededelingen.

Ontruimd

Het kinderdagverblijf met zestig kinderen werd destijds korte tijd ontruimd. De kinderen werden opgevangen in een hotel. Locatiemanager Maud Wijlaar reageerde kort na het incident tegen Omroep Brabant: ‘We hebben snel gehandeld en de kinderen in veiligheid gebracht. Je schrikt je natuurlijk kapot.’
Ook de drukke omgeving in de buurt bij verkeersknooppunt Princeville (A16/A58) werd afgezet waardoor veel verkeersoverlast ontstond.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.