Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen weten weinig van biologie

Kinderen weten weinig van biologie

Kinderen in de basisschoolleeftijd weten te weinig van biologie, voeding en gezondheid. Per week wordt er ongeveer 45 minuten uitgetrokken voor biologieles, dat is een kwartier minder dan tien jaar geleden. De cijfers zijn afkomstig van Cito naar aanleiding van een peiling uit 2010.

Oppervlakkig
Les over voeding en gezondheid vindt al helemaal sporadisch plaats; slechts 7 tot 8 uur gemiddeld per schooljaar. Cito concludeert dat basisscholieren slechts een oppervlakkige kennis hebben van biologie, voeding en gezondheid. Zo weten ze bijvoorbeeld wel dat blaadjes in de herfst van de bomen vallen maar hebben ze geen idee waarom. De lesstof richt zich vooral op de bouw van het menselijk lichaam, maar de voortplanting bij mensen blijft volgens Cito onderbelicht.

Beter in rekenen en taal
Eerder liet Cito al weten dat een groot deel van de leerlingen uit groep 8 veel te weinig weet van natuurkunde en techniek. Het niveau van taal en rekenen is wel vooruitgegaan. Lees ook: Kinderen kunnen beter rekenen >>

Bron: ANP
Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.