Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen van bso’s in Westland strijden voor titel Meesterkoks Westland 2022

Ieder jaar wordt de Meesterkokswedstrijd georganiseerd onder de bso’s in Westland. Dit jaar vond de wedstrijd plaats op 3 mei. De kinderen van Kwest, Okidoki, Simba, 2Samen en Partou zijn hard aan de slag gegaan met een lekker, gezond Westlands ontbijt. Welke bso maakt de beste gezonde start van de dag en won de titel Meesterkoks Westland 2022?
kookwedstrijd bso's
De kinderen hebben zicht ontpopt tot waren keukenprinsen en -prinsessen.

Tijdens de meivakantie zijn de kinderen gestart met de voorbereidingen: het uitzoeken van hun recept en het verzamelen van de juiste Westlandse ingrediënten en benodigdheden. In de week voorafgaand aan de wedstrijd vond er een selectie plaats. De kinderen mochten de jury overtuigen dat hun gerecht finalewaardig is! Elke organisatie koos een eigen winnaar die op 3 mei naar de Westlandse eindfinale mocht. De daadwerkelijke finale vond plaats bij de locatie van 2Samen in Naaldwijk.

Kooktalent

De kinderen startten om 09.00 uur met het bereiden van hun gerecht en presenteerden om 10.00 uur het ontbijt aan de eindjury. De gerechten werden gepresenteerd en beoordeeld in een bijzondere foodtruck. De jury bestond uit lifestylediëtist Monique Ammerlaan, chef-kok Craig Kotze en burgemeester Bouke Arends. Er kwamen prachtige gerechten voorbij zoals een kleurrijke Rainbow-bowl met eetbare bloemen door Okidoki, smaakvolle yoghurt met granola, fruit en een ontbijtcakeje door Simba, pannenkoekspaghetti met aardbeien en bessen door 2Samen, fruitspiesen, toast en zelfgemaakt sap door Kwest en een heerlijk uitgebreid ontbijt met een ei-muffin, pannenkoek en smoothie door Partou! De kinderen hebben gekookt met echte Westlandse producten. Er was direct zichtbaar dat Westland veel creatief kooktalent heeft.

Winnaar

Om 10.30 uur heeft de burgemeester de winnaar bekend gemaakt: bso kids van Partou! Het juryrapport luidde: ‘Een echte winnaar door de grote variatie in gezonde producten en een mooie balans tussen zoet en hartig.’

Waarom een kookwedstrijd?

In het kader van de gezonde kinderopvang wordt al jaren gezamenlijk opgetrokken om de verschillende thema’s zoals o.a. gezond eten, bewegen en social media-gebruik bij ouders, medewerkers en kinderen onder de aandacht te brengen. Dit doen de kinderopvangorganisaties samen met de GGD en gemeente Westland. Naast het koken en bedenken van gezonde en lekkere recepten, werden er ook bezoeken gebracht aan tuinders waardoor de kinderen zelf konden zien hoe een paprika, komkommer of tomaat groeit en welke soorten en smaken er zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.