Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen in Canadese kinderopvang te dik

Overgewicht

Canadese onderzoekers hebben na onderzoek onder 1649 families geconstateerd dat kinderen die naar de kinderopvang gaan of door familieleden worden opgevangen meer kans hebben op overgewicht. Het onderzoek is van de University of Montreal en het CHU Sainte-Justine-Hospital Research Center.

Kinderen die tussen hun anderhalf en vierde jaar werden verzorgd op de kinderopvang of bijvoorbeeld door een opa en oma of tante en oom bleken 50 procent vaker te zwaar te zijn dan kinderen die alleen thuis werden verzorgd.

Oorzaak onbekend
Wat de oorzaak van het verschil is, wordt niet verklaard. De onderzoekers benadrukken dat ouders zich geen zorgen hoeven te maken als ze hun kind naar de kinderopvang brengen. Wel moeten ouders er in het algemeen voor zorgen dat kinderen gezond eten en voldoende bewegen, zowle in de opvang als thuis.

Nederlandse kinderopvang
Veel kindercentra in Nederland gaan juist heel bewust om met voeding en beweging. Er zijn speciale beweegactiviteiten, er is veel samenwerking tussen bso’s en sportverenigingen of er wordt biologisch ingekocht. In Nederland groeit het aantal kinderen met overgewicht desondanks door.

Bron: NU.nl
ANP Photo, Evert Elzinga

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.