Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen geven mening over de bso

Kinderen geven mening over de bso

Onderzoeksbureau Vyvoj heeft 787 kinderen van acht verschillende bso’s gevraagd naar hun mening over de bso. Gemiddeld geven zij het cijfer 8,2, maar er zijn ook verbeterpunten zoals meer uitdagende speelmogelijkheden voor oudere jongens op de bso.

Buitenspelen
Opvallend is dat meisjes hun bso positiever beoordelen dan de jongens, vooral als ze wat ouders zijn. Oudere kinderen geven gemiddeld het cijfer 8,1, jonge kinderen een 8,7. Oudere jongens zouden wat meer uitdaging willen in het buiten spelen en de speeltoestellen die daar staan. Over alle leeftijden valt op dat kinderen ontevreden zijn over de mogelijkheden om alleen te spelen.

Pesten: hoe ge je ermee om?
Hoe meer dagen kinderen de bso bezoeken, hoe minder tevreden te zijn. Het meest tevreden zijn de kinderen die één of twee dagen per week naar de bso gaan. Pesten is ook een aandachtspunt in de bso. 27 % van de jongens en 24 % van de meisjes geeft aan zelf gepest te zijn en 32 % van de jongens en 16 % van de meisjes zegt zelf wel eens iemand te hebben gepest. Vyvoj vindt het belangrijk dat pedagogisch medewerkers er bewust van zijn  dat pesten overal voorkomt, hoe ze het moeten signaleren en weten hoe men daar als pedagogisch medewerker het beste mee omgaat. Tips hierbij zijn bijvoorbeeld het bespreken van grenzen met elkaar: Wat is een plagerijtje, waar kan je nog om lachen en vanaf wanneer is iets echt niet leuk meer.

Samenspelen
Kinderen geven de voorkeur aan het zelfstandig lopen/fietsen naar de bso. Ongeveer tweederde van de kinderen is tevreden over de inspraak die ze hebben op de BSO
over de regels en de activiteiten. Maar vooral over uitstapjes en feestjes geven kinderen aan toch graag meer mee te willen beslissen. Maar hoofdzakelijk zijn kinderen erg tevreden over hun bso. Vooral het samenspelen met andere kinderen wordt gewaardeerd op de bso. Bijna alle kinderen geven aan vriendjes te hebben op de bso. Vier op de vijf kinderen geeft aan dat de drukte op de BSO goed is, en dat de regels streng genoeg zijn.

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.